perjantai 1. kesäkuuta 2012

Omenapuita ja ruokaa

Loma on alkanut ja lauma
siirtynyt Torpalle.
Omenapuut täydessä kukassa tervehtivät meitä,
nyt ei yhtään haittaa se, että
puut jäivät keväällä leikkaamatta, sen verran
kaunis kukkameri puutarhassa nyt on.

 :)







Sitten ruoan pariin.
Meillä syödään kaikkea mahdollista, lähinnä siksi, että Mies on alan
ammattilainen ja hän yleensä hoitaakin
varsinaisen ruoanlaiton.
 Tykätään perinteisestä suomalaisesta ruoasta (vaikka eilen kyllä 
Halloumi kohtasi Kanttarellin ja hyvää oli).
Minä olen leivontavastaava ja Torpalle matkasikin
mukaan reseptikirja, jossa on kaikki mahdollinen tiikerikakusta
banoffee paihin.


Koska sitä raparperia nyt sitten on enemmän kuin tarpeeksi,
loman alkua juhlittiin mummun raparperipiirakalla ja vaniljasoosilla.
Resepti on helppo, vanha ja kardemumma antaa siihen ihanan maun.


Tänään sataa kaatamalla.
Ei haittaa, sateen ropina ikkunassa on rauhoittavaa.
Luonto imee itseensä vettä ja vihreän sävyt tummenevat.
Jokohon kohta uskaltaa vilkaista
pottumaahan suojakankaan alle, josko mullan 
pinnalla jo näkyisi vihreää ?




2 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa sinne! Ja terveiset täältä kaupungin sykkeestä yövuorosta kateelliselta :) Meillä jää omenapuut joka kevät leikkaamatta ja oikeassa olet - tässä kohdassa ei kaduta enää yhtään.

    Sateen ropina - se on parasta! Tulee raikas ilma ja sitä odotellessa voi vaan tunnelmoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara! Kyllä maalla lomailu vaan on ihanaa, vaikka kaatosateessakin :)

      Poista

Ihania kommentteja !